Je levensstijl te verbeteren met deze ochtendroutine tweaks

Ochtendrituelen om je dag te verbeteren

Deel deze blogpost

We willen allemaal een gezonder leven leiden. Er zijn veel manieren waarop we onze levensstijl kunnen verbeteren, maar het kan moeilijk zijn om uit te vinden waar te beginnen. Als je op zoek bent naar een aantal eenvoudige stappen die je ochtendroutine gemakkelijker en productiever zullen maken, dan is dit artikel iets voor jou! We zullen het hebben over 7 dingen die je elke ochtend zou moeten doen om een beter leven te leiden.

Sta vroeg

Als je net als ik bent, dan is het vast moeilijk voor je om ’s morgens op te staan. Dat komt omdat we ’s avonds laat wakker blijven en ons lichaam van nature wil dat we weer gaan slapen! Om dit te voorkomen kun je proberen vroeg op te staan – zo’n 30 minuten voor je gewone tijd. Je zult merken dat dit een enorm verschil kan maken als het gaat om hoe goed en energiek je je de hele dag door voelt. Plus, als je schema een vroegere bedtijd toelaat, dan zullen al deze veranderingen nog beter uitpakken.

Mediteren

Meditatie kan je leven echt verbeteren. Het vermindert stress, helpt je concentreren en maakt dat je je gedurende de dag meer ontspannen voelt. Als het kan, mediteer je ’s morgens als het buiten stil en vredig is. Het begin zal wellicht wat onwennig aanvoelen, maar naarmate de tijd vordert zal je het echt gaan waarderen. Zelf gebruik ik hier de app ‘waking up’ voor. Dit is een app waarin guided meditaties staan om je wegwijs te maken in het mediteren.

Begin je dag op hetzelfde tijdstip

Dit zal helpen een routine op te bouwen die het opstaan gemakkelijker maakt om gezond te blijven ervoor te zorgen dat je elke nacht voldoende slaapt en te beginnen met wat lichte lichaamsbeweging zoals meditatie die je levensstijl echt kan verbeteren door onnodige stress te verminderen jezelf helderheid van geest te geven zodat alles door de dag heen minder hectisch lijkt Begin elke ochtend vroeg op te staan en bouw die gewoonten beetje bij beetje uit tot je er aan gewend raakt . Volg deze eenvoudige stappen en kijk hoeveel beter je je over jezelf gaat voelen en gezonder gaat leven

Koud douchen

Dit is een geweldige manier om wakker te worden en je de hele dag energiek te voelen. Het koude water stimuleert je lichaam, wat je dwingt je te concentreren op je ademhaling en het bloed door je aderen te laten pompen. Het is ook gewoon lekker voor die warme zomerdagen waarop het aanvoelt als een ijsbad.

Begin met warm water en maak het na verloop van tijd geleidelijk kouder door de kraan steeds wat kouder te draaien. Dit kan veel gezondheidsvoordelen opleveren, zoals een betere werking van het immuunsysteem verminderde ontstekingen betere bloedsomloop sterker haar en nagels verhoogde testosteronspiegels die helpen sneller spiermassa op te bouwen vermindering van rimpels. Oefen dit elke ochtend en je zult vanzelf merken dat je ervan begint te houden.

Maak een ochtendwandeling

’s Morgens vroeg een beetje frisse lucht en beweging krijgen heeft aantoonbaar een positief effect op de stemming. Het helpt je je hoofd leeg te maken voor je in de werkmodus komt, wat je kan helpen je de hele dag rustiger te voelen.

Vermijd je telefoon in de ochtend

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je telefoon te checken zodra je wakker wordt, probeer dan de telefoon links te laten liggen terwijl je iets anders doet. Het doen van een eenvoudige meditatie of yoga oefening helpt je de dag op een vrediger toon te beginnen

Lees 20 minuten lang een inspirerend boek voor je aan het werk gaat

Een ochtendroutine hoeft niet beperkt te blijven tot je klaarmaken en het doen van huishoudelijke klusjes. Elke ochtend even in stilte de tijd nemen om uit een inspirerende tekst te lezen is voor veel mensen al voldoende . Het is ook aangetoond dat lezen delen van onze hersenen stimuleert die met taalverwerking en geheugenvorming te maken hebben, dus het bereidt ons echt voor op succes gedurende de rest van de dag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis geen enkel nieuwtje meer

Ontdek meer

Do You Want To Boost Your Body?

Neem contact met ons op voor op maat gemaakte trainingsplannen en coachingstrajecten