7 tips om gezonder te gaan eten

Gezonder eten dankzij deze tips

Deel deze blogpost

Bent je op zoek naar een manier om gezonder te eten? Zo ja, dan ben je bij ons aan het juiste adres! In dit artikel bespreken we 7 tips die je kunnen helpen om gezonder te gaan eten. Door deze tips op te volgen, wordt het makkelijker dan ooit om gezond te gaan eten en een gelukkiger leven te leiden!

Zet je koksmuts op

Als je voor jezelf kookt, heb je zelf in de hand wat er in het eten gaat dat bereid wordt. Je weet precies welke ingrediënten er in het gerecht gaan, zodat er geen verrassingen zijn als het tijd is om van je maaltijd te genieten!

Eet elke dag een gezond ontbijt

Elke ochtend een gezond ontbijt eten zet de toon voor een algehele gezondere levensstijl gedurende de hele dag door je lichaam cruciale voedingsstoffen te geven zoals eiwitten en vezels die je langer vol houden dan het eten van suikerrijke of vetrijke ontbijten zoals gebak of donuts zou doen.

Eet zoveel mogelijk kleuren

Het eten van een grote hoeveelheid aan kleuren zorgt ervoor dat je alle essentiële vitaminen en voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Als minstens de helft van het bord gevuld is met verschillend gekleurde vruchten of groenten, is het gemakkelijk om zoveel mogelijk kleuren te eten!

Verwijder apps als Thuisbezorgd en UberEats van je telefoon

Als je apps als Thuisbezorgd of UberEats op je telefoon hebt, verwijder deze dan. Deze apps maken het veel waarschijnlijker dat je (ongezond) eten gaat bestellen. Als je deze apps niet tegenkomt tussen de apps van je telefoon, bestel je er hoogstwaarschijnlijk ook een stuk minder snel.

Zorg voor voldoende groente en fruit in huis

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd eten in huis hebt. Als er niets (gezonds) te eten is, maakt dat de kans veel groter dat je in plaats daarvan uit gemakzucht afhaal- of bezorgmaaltijden zult bestellen!

Maak een boodschappenlijstje en hou je eraan

Een boodschappenlijstje maken voor je boodschappen gaat doen, kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk niet te veel ongezonde snacks koopt als je in de winkel bent. Door je tijdens het boodschappen doen aan je boodschappenlijstje te houden, zal je je niet laten verleiden door andere soorten voedsel/snacks die misschien niet in je plan voor een gezonde levensstijl passen.

Zorg voor regelmaat

Ervoor zorgen dat je een routine hebt, zoals elke dag naar de sportschool gaan en thuis eten koken, kan ervoor zorgen dat je lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft en houdt je op koers voor een gezondere levensstijl.

Hopelijk gaan de tips uit dit artikel je helpen om gezondere keuzes te maken en je een stuk Better and Stronger in je vel te laten voelen. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, laat het dan vooral weten in de comments onder dit bericht!

Bron: Rebody Maastricht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis geen enkel nieuwtje meer

Ontdek meer

Uncategorized

De veelzijdigheid van een yogamat

Een is een onmisbaar accessoire voor elke yogi, maar wist je dat deze mat veel meer te bieden heeft dan alleen een comfortabele ondergrond tijdens

Do You Want To Boost Your Body?

Neem contact met ons op voor op maat gemaakte trainingsplannen en coachingstrajecten