Zo kom je van je slechte adem af

Deel deze blogpost

Een slechte adem, ook wel halitose genoemd, kan erg vervelend zijn voor diegene die het heeft, maar ook voor zijn of haar directe adem. Vaak wordt er ten onrechte gedacht dat een slechte adem komt door het niet goed poetsen van de tanden. Dit is één van de mogelijke oorzaken, maar er zijn nog tal van andere oorzaken van een slechte adem. Wanneer je maar niet van je slechte adem afkomt, kan je dit een heel onzeker gevoel geven. We leggen je graag uit hoe je van je slechte adem afkomt.

De oorzaken van een slechte adem

Een slechte adem kan veel verschillende oorzaken hebben. Zo kan je na een avondje goed stappen ondanks het poetsen van de tanden nog flink uit je mond stinken naar drank. Maar dit is slechts één enkel voorbeeld. 

Droge mond

Zo is het belangrijk om de mond vochtig te houden. Speeksel in je mond zorgt ervoor dat bacteriën niet verder kunnen uitbreiden. Wanneer je onvoldoende speeksel produceert, krijgen bacteriën de ruimte zich te vermenigvuldigen. Te weinig speeksel produceren kan komen door onder andere koffiedrinken, roken en alcohol, maar ook medicijngebruik en stress kunnen hier invloed op hebben.

Amandelstenen

Amandelstenen kunnen ontstaan in de kleine ruimtes van je amandelen. Door het achterblijven van etensresten in deze ruimtes, groeien bacteriën snel en hard. De etensresten veranderen in stinkende witte steentjes. Dit zijn amandelstenen en kunnen voor een slechte adem zorgen.

Ontstoken tandvlees

Ook ontstoken tandvlees is vaak één van de oorzaken van een slechte adem. De ontsteking trekt veel bacteriën aan die zorgen voor een slechte adem. Belangrijk is dus om naast het tandpoetsen dagelijks te flossen om zo ontstekingen te voorkomen. 

Andere oorzaken

Bovengenoemde oorzaken zijn veel voorkomende oorzaken voor een slechte adem, maar er zijn nog tal van andere oorzaken zoals een ruwe tong, tandsteen, verkeerde voeding en onderliggende aandoeningen.

Slechte adem verhelpen

Vaak kan je met goed en regelmatig tandenpoetsen en flossen al een slechte adem verhelpen. Maar er zijn nog veel meer hulpmiddelen. Zo is voldoende speeksel in de mond belangrijk voor het tegengaan van de bacteriën. Wanneer je zelf niet voldoende produceert, zijn hier ook hulpmiddelen voor beschikbaar. Ook voor het verwijderen van tandsteen en amandelstenen zijn de nodige hulpmiddelen beschikbaar. Ook mondwater zorgt voor een frisse adem. Mondwater zorgt voor een betere PH-waarde in je mond en voorkomt daardoor dat bacteriën kunnen groeien.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis geen enkel nieuwtje meer

Ontdek meer

Uncategorized

De veelzijdigheid van een yogamat

Een is een onmisbaar accessoire voor elke yogi, maar wist je dat deze mat veel meer te bieden heeft dan alleen een comfortabele ondergrond tijdens

Do You Want To Boost Your Body?

Neem contact met ons op voor op maat gemaakte trainingsplannen en coachingstrajecten