Welke lenzen heb je nodig?

Welke lenzen heb je nodig?

Deel deze blogpost

Ga je binnenkort beginnen met het dragen van lenzen? Dan is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Het is belangrijk dat je niet kijkt naar het goedkoopste alternatief, maar naar welke lenzen jouw ogen nodig hebben. Je kunt niet zomaar de eerste beste multifocale lenzen/lenzen bestellen die je tegenkomt. Ben jij benieuwd welke mogelijkheden er allemaal zijn? Lees dan snel verder.

Maandelijks te vervangen lenzen kopen

Een groot deel van de mensen die lenzen dragen, hebben maandelijks te vervangen lenzen. Dit heeft onder andere te maken met dat het relatief laag is in de prijs. Toch is dit niet voor iedereen geschikt, want je moet er een maand mee kunnen doen. Weet je van jezelf dat je snel spullen kwijtraakt? Dan is het misschien niet zo handig om te beginnen aan maandlenzen. Het zal je namelijk veel geld kosten, als je binnen de kortste keren je lenzen kwijt raakt. Dan ben je continu je lenzen online aan het bijbestellen. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Kies dus alleen voor maandlenzen, als je wee dat je er goed mee om kunt gaan. Ook is het belangrijk dat je de lenzen goed schoonmaakt. Anders is de kans op geïrriteerde ogen groot.

In the middle: de weeklenzen

Tegenwoordig zijn ook weeklenzen steeds populairder. Deze lenzen zijn geschikt om zowel overdag als ’s nachts te dragen. Dit kun je niet zeggen van dag- en maandlenzen. Bij deze lenzen is het namelijk de bedoeling dat je ze eruit haalt aan het einde van de dag. Is dit voordelig voor jou? Dan is het ideaal om aan weeklenzen te beginnen. Ook het schoonmaakproces is prima te doen, dus daar hoef je je niet over te bekommeren. Kies de juiste lenzenvloeistof uit en je bent ready to go.

Iedere dag tijd voor een nieuw paar lenzen

Wil je iedere dag een nieuw setje lenzen dragen? Dan kun je het beste daglenzen nemen. Daglenzen zijn ideaal, omdat je je niet druk hoeft te maken over je lenzen. Worden ze vies? Dan kun je morgen weer een nieuw paar dragen, no worries! Raak je een lens kwijt aan het einde van de dag? Ook dat maakt niet uit, aangezien je een nieuw setje erbij kunt pakken. Veel mensen kiezen ervoor om geen daglenzen te nemen, omdat het iets duurder kan zijn. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat je niet slechts 12 paar lenzen krijgt, zoals bij maandlenzen, maar voor iedere dag van het jaar een paar. Daarbij is een bijkomend voordeel dat er weinig bacteriën in gaan zitten, omdat je de lenzen toch weggooit na een dag. Dat kan heel wat schelen, als je bijvoorbeeld hooikoorts hebt!

Harde of zachte lenzen?

De keuzes houden niet op, want je moet ook nog kiezen tussen harde of zachte lenzen. Wat je moet weten over zachte lenzen is dat ze flexibeler zijn, maar ook groter dan harde lenzen. Dit heeft te maken met het feit dat dit type lens meer water bevat. Dat is dan ook de reden dat de lens op een comfortabele manier aan het oog vast wordt gezogen bij het indoen. Harde lenzen daarentegen gaan langer mee. Ze zijn kleiner en er komt ruim voldoende zuurstof bij het hoornvlies. Heb je droge ogen? Dan zijn harde lenzen sowieso de juiste keuze voor je.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis geen enkel nieuwtje meer

Ontdek meer

Do You Want To Boost Your Body?

Neem contact met ons op voor op maat gemaakte trainingsplannen en coachingstrajecten