Hoe wordt je beter in natuurkunde?

Deel deze blogpost

Natuurkunde is een behoorlijk lastig vak, dit heeft te maken met alle bizarre berekeningen en de hoeveelheid theorie die daarachter schuilt. De theorie kan worden ervaren als saai alles sommen, krachten enzovoort worden eigenlijk altijd ervaren als pittig. Het is natuurlijk ook niet eenvoudig om zoveel verschillende dingen in één keer te onthouden. Wat kun je doen als jij door de bomen het bos niet meer ziet? Hoe ga je ervoor zorgen dat je het vak toch een beetje kunt begrijpen en een voldoende kunt scoren op de toetsen? Misschien als eens gedacht aan het nemen van bijles, hierdoor kun jij namelijk een hoop leren.

Tijd maken voor bijles

Het is natuurlijk helemaal niet leuk om aan bij les te nemen, maar soms is het gewoon echt nodig. Even geen vrije tijd doorbrengen met vrienden en vriendinnen, maar een afspraak met een coach van de huiswerkbegeleiding. We snappen dat je daar misschien niet echt op zit te wachten, toch is het belangrijk tijd voor bijles te maken als je er niet uitkomt met natuurkunde. Het is echt niet zo dat je dagelijks moet gaan zitten om natuurkunde onder de knie te krijgen.

Hoe leer je natuurkunde begrijpen?

Al die sommen door elkaar en allemaal uit het hoofd kennen voor die ene toets? Hoe moet je daarmee omgaan, probeer onderscheid te maken tussen de verschillende berekeningen. Gebruik een ezelsbruggetje om het onderscheid te maken, maar maak ook een soort van proef sommetjes. Het herhaaldelijk opschrijven helpt namelijk om het vast te zetten in je geheugen. De coach zal dit waarschijnlijk ook met je doornemen, daarnaast zal hij veel met je oefenen en allerlei tips en tricks meegeven.

Hoe haal je nu het beste uit jezelf?

Je kunt gaan zitten leren tot je het niet meer ziet zitten en compleet chagrijnig bent, maar dat wil je natuurlijk niet. Je kunt natuurkunde bijles nemen voor betere resultaten, want jij wilt toch ook een voldoende voor de toets die jij gemaakt hebt? Vind je het nog steeds lastig, probeer tijdens bijles dan zoveel mogelijk aan te geven van wat je niet begrijpt. Men kan dan vooral in spelen op wat voor jouw belangrijk is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis geen enkel nieuwtje meer

Ontdek meer

Do You Want To Boost Your Body?

Neem contact met ons op voor op maat gemaakte trainingsplannen en coachingstrajecten