Hoe je spieren verzorgen na het sporten?

spieren verzorgen na het sporten

Deel deze blogpost

Sporten is veel belangrijk om gezond en fit te blijven. Naar de sportschool gaan of een sport beoefenen is natuurlijk super leuk en goed voor je. Maar wat na de training? Je spieren verzorgen na het sporten is heel belangrijk. Spiergroei is namelijk niet alleen afhankelijk van wat je tijdens de training doet maar ook wat er na de training gebeurt. Daarom is het herstel van je spieren super belangrijk. Kortom wil je je spieren sneller laten groeien dan is het verzorgen van je spieren na het sporten super belangrijk. Om er voor te zorgen dat je lichaam na de trainingen helemaal kan herstellen heb ik hier onder wat tips staan wat je kan doen om je spieren te verzorgen.

Cooling down

Een cooling down na de training is heel goed voor de spieren om tot rust te komen. Hierdoor hou je de bloedsomloop goed op gang. Ook worden de afvalstoffen beter afgevoerd als je een cooling down doet na de training. Een cooling down isna de training. Het is het afbouwen van je oefeningen. Dus bijvoorbeeld gaan lopen of rekken. Na de training is het ook goed om een eiwit shake te drinken. Een eiwit shake zorgt er ook voor dat het spierherstel versneld wordt. Waar ook heel veel eitwit in zit is een glas chocomel, yogurt met fruit of een boterham.

Gebruik een massage gun na, tijdens of voor het sporten

Wat ook heel populair is in de sportwereld is een massage gun. Maar wat is dat? Het is een gun die je spieren masseert. Dit is ook heel goed voor je spieren na het sporten. Dit zorgt ervoor dat je spieren minder gespannen zijn na het sporten en de stijfheid in je lichaam. Het gebruik van de massage gun zorgt er ook voor dat dat de bloedomloop verbeterd en zorgt er voor dat afvalstoffen eerder worden afgevoerd. Een massage gun kan ook blessures voorkomen. Het masseren van de spieren met de massage gun voorkomt verklevingen. Het verlicht ook de spierpijn na het sporten. Alleen maar voordelen dus!

Voeding

Voeding na het sporten is ook heel belangrijk en goed voor je na het sporten. Het is essentieel voor het herstel van de spieren dat je genoeg bouwstoffen in je lichaam krijgt. Het aller belangrijkste is dat je genoeg eiwitten binnen krijgt. Dat levert aminozuren, dat zorgt er voor dat je spierweefsel goed wordt opgebouwd. Eiwitten zitten vaak in dierlijke producten zoals vlees, vis, melk en eieren. Ook in plantaardige zit eiwit. In bijvoorbeeld soja, peulvruchten, noten en volkoren granen. Voor de rest is het belangrijk dat je genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt. Die zijn ook onmisbaar bij het herstellen van je spieren na het sporten.

Zo zie je maar dat het groeien van je spieren veel meer is dan alleen maar sporten en je spieren laten groeien. Er komt veel meer bij kijken dan dat de meeste mensen denken. Zo kan jij verder met je sportschema. En vergeet dus niet om genoeg rust dagen in te plannen om je spieren ook wat rust en tijd te geven om te groeien.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis geen enkel nieuwtje meer

Ontdek meer

Do You Want To Boost Your Body?

Neem contact met ons op voor op maat gemaakte trainingsplannen en coachingstrajecten