De positieve invloed die persoonlijke ontwikkeling heeft op je dagelijks leven

Deel deze blogpost

Persoonlijke ontwikkeling is een proces van levenslang leren, waarbij mensen op weg zijn om hun volledige potentieel te realiseren. Het is iets dat al eeuwenlang bestaat. Eigenlijk sinds het bestaan van de mensheid. Aangezien we ons dagelijks verbeteren en ontwikkelingen. Wat persoonlijke ontwikkeling is en wie de grondleggers van persoonlijke ontwikkeling zijn zoals we dat vandaag de dag kennen, lees je in dit artikel.

Wat is persoonlijke ontwikkeling ? Hoe kun je het definiëren?

Persoonlijke ontwikkeling is het proces om een beter mens te worden door je doelen en dromen te verwezenlijken. Met andere woorden, persoonlijke ontwikkeling betekent dat je succesvoller in het leven wordt. John C Maxwell zegt in zijn boek “Tools for Personal Growth” dat persoonlijke groei optreedt als we leren van onze ervaringen en onze omgeving. Bijvoorbeeld, als we hard werken om een graad te halen aan de universiteit en uiteindelijk ons diploma halen, dan is dat een ervaring die ons zal helpen in de toekomst succesvoller te worden.

Stephen Covey beschrijft in zijn boek “The Seven Habits of Highly Effective People” persoonlijke ontwikkeling als: “Persoonlijk succes kan niet afgemeten worden aan je opleidingsniveau of door je sociale status. Het kan niet afgemeten worden aan hoeveel je verdient of zelfs wat je bezit. Het is veeleer gebaseerd op de diepte van je karakter en de kwaliteit van je relaties in de gemeenschap.

Zoals je hierboven ziet, kent de beschrijving van John C Maxwell en Stephen Covey zowel verschillen als overeenkomsten. Het verschil is dat Stephen Covey te zegt dat een diploma of sociale graad er niks mee te maken heeft, terwijl John C Maxwell dit wel in zijn voorbeeld benoemd. Echter ligt bij beiden heren de nadruk op het opdoen van waardevolle ervaringen en dus niet op het papiertje dat je uiteindelijk zal behalen.

Conclusie: persoonlijke ontwikkeling is de ontwikkeling van jou als individu. Het is de ontdekkingsreis naar je talenten, identiteit en potenties. Het is een reis die je hele leven plaats zal vinden. Wanneer je intensief aan de slag gaat met persoonlijke ontwikkeling, zullen er een hele hoop doren voor je openen.

De grondleggers van Persoonlijke Ontwikkeling: Stephen Covey, John C Maxwell en Tony Robbins

Stephen R Covey is een Amerikaanse onderwijzer, auteur en zakenman die in 1932 geboren werd. Hij heeft verschillende boeken geschreven, waaronder “Life Code”, “Seven Habits of Highly Effective People “en “First Things First”. -John C Maxwell is een bekend spreker over het onderwerp leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en successtrategieën die door veel organisaties in de hele wereld gebruikt worden. Zijn bedrijf The John Maxwell Company verzorgt trainingsprogramma’s voor zowel individuen als bedrijven over de hele wereld om hen te helpen hun productiviteit op het werk of op school te verhogen door kennis op te doen uit zijn leringen die hier online te vinden zijn .

Tony Robbins is een zelfhulpexpert die mensen helpt financieel onafhankelijk te worden, relaties te verbeteren en de controle over hun leven te nemen. Hij is de auteur van verschillende boeken waaronder “Unlimited Power” en werkt samen met vele bekende bedrijven zoals Apple, Google en Amazon.

De positieve invloed die persoonlijke ontwikkeling heeft op je dagelijks leven:

De grondleggers in persoonlijke ontwikkeling hebben elk verschillende technieken bedacht om individuen te laten slagen in het leven door zichzelf te verbeteren via zelfgroei. Verschillende activiteiten zoals het volgen van cursussen, het lezen van boeken of het bijwonen van seminars kunnen je helpen de doelen te bereiken die je voor jezelf gesteld hebt als het gaat om het bereiken van succes op je werk of op school. -Cursussen volgen op platforms als Udemy zijn een geweldige manier om over nieuwe onderwerpen te leren zonder enorm veel geld te hoeven uitgeven aan schoolinstellingen

Persoonlijke ontwikkeling is gelukkig een stuk betaalbaarder en toegankelijker geworden

Tegenwoordig kun je op Udemy of soortgelijke websites een cursus volgen om bijna alles goedkoop te leren, zonder dat je een examen hoeft te doen om een papiertje in je handen gedrukt te krijgen. In feite is dit geweldig nieuws als je jezelf op elk niveau verder wilt ontwikkelen, vanwege de positieve invloed die het op je dagelijks leven zal hebben. Je hebt geen papiertje van een instelling meer nodig dat zegt “je bent goed genoeg”.

Als je ergens echt goed in bent, kost het je alleen maar tijd en wat toewijding om een baan te krijgen. Tegenwoordig zien we dit in praktische beroepen als webdevelopers of online marketeers: steeds meer mensen doen hun werk van thuis uit door cursussen te volgen die hen over de nieuwste technieken leren. Dit biedt een grote flexibiliteit voor wie onderweg wil leren en tegelijk zijn dagelijkse verantwoordelijkheden (bv. kinderen) wil bijhouden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis geen enkel nieuwtje meer

Ontdek meer

Do You Want To Boost Your Body?

Neem contact met ons op voor op maat gemaakte trainingsplannen en coachingstrajecten