De gezondheid van je gebit verbeteren met deze tips

De gezondheid van je gebit verbeteren met deze tips

Deel deze blogpost

Het verzorgen van jouw gebit en tanden is cruciaal voor het behoud van een goede algehele gezondheid. Het voorkomt niet alleen gebitsproblemen zoals gaatjes en tandvleesaandoeningen, maar het kan ook ernstigere gezondheidsproblemen, zoals hartaandoeningen en beroertes voorkomen. In deze blogpost kijken wij naar vijf verschillende tips om de gezondheid van je tanden te verbeteren. Van een bezoek brengen aan een Tandarts Schiedam tot aan het flossen: er zijn veel dingen die van belang zijn voor een gezond gebit.

Poets twee keer per dag twee minuten

Ten eerste is het belangrijk om je tanden twee keer per dag minimaal twee minuten te poetsen. Gebruik een tandpasta met fluoride en een zachte borstel om je tanden en tandvlees voorzichtig schoon te maken. Zorg ervoor dat je alle oppervlakken van jouw tanden poetst, inclusief de voorkant, achterkant en bovenkant. En vergeet niet je tong te poetsen, die bacteriën kan bevatten die een slechte adem veroorzaken. Door regelmatig te poetsen kun je tandplak verwijderen en gaatjes voorkomen.

Flos iedere dag

Flos vervolgens dagelijks jouw tanden om voedselresten en tandplak tussen jouw tanden te verwijderen. Gebruik een stuk flosdraad van een aantal centimeters lang en wikkel de uiteinden om je vingers, waarbij je ongeveer 2,5 cm flosdraad ertussen laat. Schuif de flosdraad voorzichtig tussen jouw tanden en zorg ervoor dat jij onder de tandvleesrand komt. Buig het flosdraad in een C-vorm en schraap het tegen de tand om tandplak te verwijderen. Door regelmatig te flossen, kun je tandvleesaandoeningen voorkomen en jouw tanden gezond houden.

Let op wat je eet en drinkt 

Naast poetsen en flossen is het belangrijk om gezond te eten. Vermijd suikerhoudende en zure voedingsmiddelen en dranken, die jouw tandglazuur kunnen aantasten en gaatjes kunnen veroorzaken. Kies in plaats daarvan voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium en vitamine D, zoals melk, kaas en bladgroenten. Deze voedingsstoffen kunnen je tanden helpen versterken en tandbederf voorkomen. Drink ook gedurende de dag veel water om voedselresten weg te spoelen en je mond gehydrateerd te houden.

Gebruik mondwater

Een andere tip om de gezondheid van je tanden te verbeteren, is het gebruik van mondwater. Mondwater kan helpen bacteriën te doden en je adem te verfrissen. Zoek naar een mondwater dat fluoride bevat, wat gaatjes kan helpen voorkomen. Laat het mondwater ongeveer 30 seconden rond je mond spoelen en zorg ervoor dat je het achter in je keel gorgelt. Spoel jouw mond niet met water na het gebruik van mondwater, omdat dit de effectiviteit ervan kan verminderen.

Ga langs bij de tandarts

Tot slot is het belangrijk om jouw Tandartsenpraktijk Schiedam regelmatig te bezoeken voor controles en reinigingen. Jouw tandarts kan vroege tekenen van gebitsproblemen opmerken en behandelen voordat ze ernstiger worden. Ze kunnen ook de opbouw van tandplak en tandsteen verwijderen die jij misschien over het hoofd hebt gezien met poetsen en flossen. Streef ernaar om jouw tandarts elke zes maanden te bezoeken, of vaker als je gebitsproblemen of zorgen hebt. Het verzorgen van jouw gebit is belangrijk voor het behoud van een goede algehele gezondheid. Door deze vijf tips te volgen, kun jij de gezondheid van jouw gebit verbeteren. Op die manier voorkom jij grotere problemen met jouw gebit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis geen enkel nieuwtje meer

Ontdek meer

Uncategorized

De veelzijdigheid van een yogamat

Een is een onmisbaar accessoire voor elke yogi, maar wist je dat deze mat veel meer te bieden heeft dan alleen een comfortabele ondergrond tijdens

Do You Want To Boost Your Body?

Neem contact met ons op voor op maat gemaakte trainingsplannen en coachingstrajecten