5 tips over spiermassa opbouwen in de winter

Spiermassa in de winter

Deel deze blogpost

Veel mensen denken dat de winter een slechte tijd is om te trainen, omdat ze minder gemotiveerd zijn, meer eten en minder zonlicht krijgen. Maar de winter kan juist een uitstekende periode zijn om je spieren te laten groeien, mits je een goed trainingsplan volgt. In deze blog geef ik je een aantal tips om het beste uit je wintertraining te halen.

Tip 1: Verhoog je calorie-inname

Om spiermassa op te bouwen, moet je meer calorieën eten dan je verbrandt. Dit heet een calorie-overschot. In de winter heb je meer calorieën nodig om je lichaam warm te houden, dus je kunt makkelijker een overschot creëren. Maar let op: eet niet zomaar alles wat los en vast zit. Kies voor gezonde en eiwitrijke voeding, zoals kip, vis, eieren, noten, kwark en groenten. Vermijd te veel suiker, alcohol en bewerkte producten.

Tip 2: Train zwaar en intensief

Om je spieren te prikkelen om te groeien, moet je ze uitdagen met zware en intensieve trainingen. Dit betekent dat je met relatief hoge gewichten traint, die je maximaal 8 tot 12 keer kunt herhalen per set. Je kunt ook gebruik maken van geavanceerde technieken, zoals supersets, dropsets, pyramidesets en negatieve herhalingen. Zorg wel dat je voldoende rust neemt tussen de sets en de oefeningen, en dat je elke spiergroep minstens één keer per week traint.

Tip 3: Varieer je oefeningen

Je spieren wennen snel aan een bepaalde stimulus, dus het is belangrijk om regelmatig je oefeningen te veranderen. Dit kun je doen door andere oefeningen te kiezen voor dezelfde spiergroep, of door de volgorde, het aantal sets en herhalingen, de rusttijd of de snelheid aan te passen. Zo houd je je spieren in verwarring en stimuleer je ze om te blijven groeien.

Tip 4: Slaap voldoende

Slaap is essentieel voor het herstel en de groei van je spieren. Tijdens je slaap maakt je lichaam namelijk groeihormoon aan, dat verantwoordelijk is voor de opbouw van spierweefsel. Bovendien helpt slaap om stress te verminderen, wat ook gunstig is voor je spieropbouw. Probeer elke nacht minstens 7 tot 8 uur te slapen, en zorg voor een donkere, stille en koele slaapkamer.

Tip 5: Neem een eiwitshake na je training

Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren, dus het is belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen als je spiermassa wilt opbouwen. Een makkelijke manier om dit te doen is door een eiwitshake te nemen na je training. Een eiwitshake bevat snel opneembare eiwitten die direct naar je spieren worden getransporteerd. Zo bevorder je het herstel en de groei van je spieren. Kies voor een hoogwaardige eiwitshake, zoals whey of caseïne.

Conclusie

De winter hoeft geen belemmering te zijn voor je spieropbouw, zeker niet als je traint bij Kaizen Gym in Amstelveen. Sterker nog, het kan een ideale tijd zijn om extra massa te kweken, als je maar een goed trainingsplan volgt. Met de professionele begeleiding en persoonlijke trainingssessies die je bij Kaizen Gym kunt krijgen, kun je ervoor zorgen dat je deze winter flink wat spieren kweekt. Succes!

Kaizen Gym

Schinkeldijkje 16N

1432 CE Aalsmeer

[email protected] 

020 – 7610972

https://kaizengym.nl/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En mis geen enkel nieuwtje meer

Ontdek meer

Do You Want To Boost Your Body?

Neem contact met ons op voor op maat gemaakte trainingsplannen en coachingstrajecten